Warning: Declaration of HeadwayExcerptsPBlockOptions::modify_arguments($args) should be compatible with HeadwayVisualEditorPanelAPI::modify_arguments($args = false) in /customers/2/9/a/soulfoods.se/httpd.www/wp-content/plugins/headway-excerptsplus/ep2_options.php on line 2274 Warning: Declaration of HeadwayHwrGalleryBlockOptions::modify_arguments($args) should be compatible with HeadwayVisualEditorPanelAPI::modify_arguments($args = false) in /customers/2/9/a/soulfoods.se/httpd.www/wp-content/plugins/headway-hwr-gallery/block-options.php on line 1717 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/9/a/soulfoods.se/httpd.www/wp-content/plugins/headway-excerptsplus/ep2_options.php:2274) in /customers/2/9/a/soulfoods.se/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Soulfoods Publishing http://soulfoods.se nourishment for body and spirit Sun, 14 May 2017 14:29:16 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.12 Dr. Michael Greger på unikt Sverige-besök 2 oktober! http://soulfoods.se/dr-michael-greger-pa-unikt-sverige-besok-boka-din-plats-nu/ http://soulfoods.se/dr-michael-greger-pa-unikt-sverige-besok-boka-din-plats-nu/#comments Mon, 08 May 2017 10:15:19 +0000 http://soulfoods.se/?p=1217 Välkommen till en kväll med en av världens främsta näringsexperter och föreläsare inom hälsa och nutrition, Dr Michael Greger, som kommer att presentera aktuell forskning för ett längre och friskare liv!

Dr. Michael Greger står bakom den populära webbplatsen NutritionFacts.org – en ideell, vetenskapsbaserad offentlig tjänst som dagligen tillhandahåller nya filmer och artiklar om det senaste inom näringsforskning. I slutet av 2016 släpptes den svenska utgåvan av Dr. Michael Gregers internationellt bästsäljande bok ”Konsten att inte dö”, och nu kommer han för första gången till Sverige för att föreläsa!

Dr. Michael Greger kommer att presenteras av sin svenska kollega David Stenholtz, överläkare i onkologi och ordförande för Läkare för framtiden och i pausen kommer det finnas möjlighet att köpa fika från Matapoteket. I slutet av kvällen svarar Dr. Greger gärna på frågor från publiken.

Datum: 2 oktober 2017
Tid: 18:00–21:00 (kom gärna kl 17.30)
Plats: ABF-huset, Z-salen, Sveavägen 41
Pris: 390 kr

* Föreläsningen hålls på engelska *

Antalet platser är begränsade, så se till att köpa din biljett i god tid!

Läs mer och boka här: www.tgim.se/drgreger

Hoppas att vi ses där!

michaelgreger

]]>
http://soulfoods.se/dr-michael-greger-pa-unikt-sverige-besok-boka-din-plats-nu/feed/ 3
Hoppas vi ses på Vegovision! http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegovision/ http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegovision/#respond Wed, 12 Oct 2016 12:41:07 +0000 http://soulfoods.se/?p=1174 Den 5–6 november finns vi på Vegovision, Münchenbrygeriet, Stockholm!

Ett lysande tillfälle att handla våra böcker till riktigt bra priser, antingen till dig själv eller till någon du vill inspirera till ett längre, friskare och gladare liv. Vi kommer att erbjuda följande böcker:

  • Konsten att inte dö, som bara släpps några dagar innan. Läs allt om den växtbaserade kostens enorma hälsofördelars i denna underhållande och faktaspäckade bok av dr Michael Greger.
  • Kinastudien – den mest omfattande näringsstudien någonsin med uppseendeväckande resultat för viktminskning och långsiktig hälsa av T Colin Campbell
  • Grön magi, receptbok och massor med tips av canceröverlevaren och hälsoinspiratören Kris Carr
  • Grönt för livet – inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies av rawfood-drottningen Victoria Boutenko.

Betala med kort, kontant eller Swish.
Mer info om mässan hittar du på vegomassan.org

skarmavbild-2016-10-12-kl-14-35-49

]]>
http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegovision/feed/ 0
Konsten att inte dö – upptäck maten som kan rädda liv http://soulfoods.se/konsten_att_inte_do/ http://soulfoods.se/konsten_att_inte_do/#comments Thu, 18 Aug 2016 07:35:05 +0000 http://soulfoods.se/?p=1136 Konsten att inte dö kan låta som en underlig titel på en bok – vi ska ju alla dö så småningom. Men den handlar om vad vi kan göra för att inte dö i förtid. Det här är en högaktuell och efterlängtad bok i en tid då allt fler blir medvetna om hur stor betydelse våra kostval har för vår egen hälsa, och även för djuren och miljön.

Med en god portion humor och ett starkt stöd i forskningen presenterar läkaren och näringsexperten Michael Greger den växtbaserade kostens enorma hälsofördelar. Visste du till exempel att en växtbaserad kost ofta är överlägsen både mediciner och kirurgi när det handlar om att förebygga och behandla västvärldens vanligaste dödliga sjukdomar? Och att kosten har en avgörande betydelse för om vi utvecklar en ärftlig sjukdom eller inte?

I bokens första del undersöker Michael Greger orsakerna bakom femton av västvärldens vanligaste sjukdomar och visar hur vi kan både förebygga och behandla bland annat hjärt-kärlsjukdomar, Alzheimer, depression, diabetes och flera former av cancer med hjälp av kosten.

I bokens andra del får du en konkret och inspirerande guide till hur du kan äta och motionera för att ge din kropp de allra bästa förutsättningarna för ett längre och friskare liv. Michael Greger beskriver här detaljerat vilka livsmedel som har de största hälsofördelarna och hur du kan tillaga dem för att få ut maximalt med näring och dra fördel av deras läkande egenskaper.

Konsten att inte dö skingrar en rad myter kring vilken kost som är optimal för människan och ger dig en större förståelse för den växtbaserade kostens potential. Läs, inspireras och förvandla ditt liv!

 

OM FÖRFATTARNA

Michael Greger, M.D. är läkare, författare och håller föredrag över hela världen inom nutrition, livsmedelssäkerhet och folkhälsofrågor. Han driver den populära webbplatsen NutritionFacts.org, en ideell, vetenskapsbaserad offentlig tjänst som dagligen tillhandahåller nya filmer och artiklar om det senaste inom näringsforskning. Dr. Greger är även stolt ansvarig för folkhälsofrågor i djurrätts­organisationen Humane Society of the United States.

Gene Stone har skrivit flera böcker om växtbaserad näring, inklusive New York Times-bästsäljaren Forks Over Knives. Han har även varit medförfattare till bästsäljarna Engine 2 Diet och Living the Farm Sanctuary Life.

Det svenska förordet har skrivits av David Stenholtz, överläkare i onkologi och ordförande för Läkare för framtiden.

 

OM ÖVERSÄTTAREN

Helene Sandström är vetenskapsjournalist och översättare med medicin, nutrition och hälsa som specialområden.

 

 

]]>
http://soulfoods.se/konsten_att_inte_do/feed/ 2
Hoppas vi ses på Vegomässan! http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegomassan-2/ http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegomassan-2/#respond Tue, 16 Aug 2016 09:34:42 +0000 http://soulfoods.se/?p=1148 LÖRDAGEN DEN 3:E SEPTEMBER DELTAR VI PÅ VEGOMÄSSAN I NACKASTRAND!

Ett lysande tillfälle att handla våra böcker till riktigt bra priser, antingen till dig själv eller till någon du vill inspirera till ett längre, friskare och gladare liv. Vi kommer att erbjuda följande böcker:

Kinastudien – den mest omfattande näringsstudien någonsin med uppseendeväckande resultat för viktminskning och långsiktig hälsa av T Colin Campbell
Grön magi, receptbok och massor med tips av canceröverlevaren och hälsoinspiratören Kris Carr
Grönt för livet – inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies av rawfood-drottningen Victoria Boutenko.

Betala med kort, kontant eller Swish.
Mer info om mässan hittar du på vegomassan.org

vegomassa

 

]]>
http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegomassan-2/feed/ 0
Hoppas vi ses på Vegomässan! http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegomassan/ http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegomassan/#respond Mon, 07 Dec 2015 19:00:40 +0000 http://soulfoods.se/?p=1111 Lördagen den 12:e december är vi med på VEGOMÄSSAN i Solnahallen!

Ett lysande tillfälle att handla ”Kinastudien” för bara 150 kr. Antingen till dig själv eller som en julklapp till någon du vill inspirera till ett längre och friskare liv. Vi kommer även ha med oss kokboken ”Grön magi” av canceröverlevaren och hälsoinspiratören Kris Carr, samt ”Grönt för livet” av rawfood-drottningen Victoria Botenko. Båda säljs till det specialpriset 120 kr. Köper du fler böcker får du ytterligare rabatt. Betala med kort, kontant eller Swish. Hoppas vi ses!

Vegomässan2

 

 

]]>
http://soulfoods.se/hoppas-vi-ses-pa-vegomassan/feed/ 0
Ät dig frisk! Temadag på EAT! http://soulfoods.se/at-dig-frisk-temadag-pa-eat/ http://soulfoods.se/at-dig-frisk-temadag-pa-eat/#respond Fri, 06 Nov 2015 09:11:14 +0000 http://soulfoods.se/?p=1074
EAT! Tegnérgatan 3 Torsdag 12 november kl 15–19
Eventet är GRATIS och en del av lanseringen av boken Kinastudien.

kinastudien_3DFördelarna med växtbaserad kost är temat och förlaget Soulfoods finns på plats mellan kl 15 och 19. Träffa sexbarnsmamman Maria Troive Lindell från Matapoteket som berättar om raw food och barn. Andreas Sjöstrand coach och personlig tränare på Sture­ badet krossar myter kring träning, kött och protein. Under kvällen finns Kinastudien till försäljning för endast 159 kr.

 

Maria från Matapoteket föreläser om raw food och barn! kl 15.00

maria_svartvitVad äter de flesta barn idag? Varför? Vad leder det till? Hur ändrar vi på det? Och är det möjligt att som barn vara vegan och mest äta raw food? Varannan vecka har Maria och hennes man 6 st barn mellan 1 och 16 år hemma. Hon inspirerar och leder raw food­revolutionen för våra små. Kom och träffa Maria, få hennes bästa tips för hur man balanserar upp familjens måltider – utan pekpinnar.

 

Andreas krossar myter – är 100% vegan och tränar på högsta nivå. Hur funkar det? kl 18.00

IMG_0500Många strävar efter att uppnå balans och helhet i kropp och sinne. Trä­ ning och hälsa går hand i hand. Andreas Sjöstrand är coach och person­ lig tränare på Sturebadet där han inspirerar människor till ett friskare liv. Han är ett levande varumärke för att det är möjligt att äta 100% växt­ baserat och få de resultat man önskar. Kom och lyssna på när Andraes krossar myterna kring kött och protein och få hans bästa tips om kost i kombination med träning.

 

I samarbete med EAT! och Thank God It’s Monday

eat_logo_detail    logo_TGIM_AI

 

 

]]> http://soulfoods.se/at-dig-frisk-temadag-pa-eat/feed/ 0 Därför ger vi ut Kinastudien http://soulfoods.se/darfor-ger-vi-ut-kinastudien/ http://soulfoods.se/darfor-ger-vi-ut-kinastudien/#comments Mon, 12 Oct 2015 20:44:27 +0000 http://soulfoods.se/?p=1059

Att vara vegan sågs tidigare som udda, flummigt och konstigt. Men de senaste åren har växtbaserad mat plötsligt blivit ett smart, medvetet och till och med trendigt val. Många har ändå tvekat att ta steget över till en 100 % grön kost, ofta av rädsla för att inte få i sig tillräckligt med protein och annan näring. Tack vare den vetenskapligt väl underbyggda boken Kinastudien så faller nu den sista pusselbiten på plats.

Under det senaste decenniet har FN i flera rapporter uppmanat oss att minska på köttkonsumtionen. Både för att klara matförsörjningen till världens växande befolkning men också för att minska på de alarmerande utsläppen av växthusgaser. Djurindustrin och alla dess biprodukter avger minst 32 000 miljoner ton koldioxid (CO2) per år, vilket utgör 51 procent av de totala utsläppen av växthusgaser globalt.1

Samtidigt pekar fler och fler studier på att animaliska livsmedel kan kopplas till de flesta av våra välfärdssjukdomar. En av dessa studier är ”The China Study” – den största näringsstudie som någonsin genomförts – som leddes av Colin Campbell, professor emeritus i näringslära och biokemi vid Cornell University. I boken Kinastudien lägger han fram forskningsdata som klart och tydligt visar att vi med en växtbaserad kost kan lägga grunden till god hälsa och stoppa eller minska risken för de flesta kroniska sjukdomar.

Egentligen är det självklart att en kost som är bäst för helheten, det vill säga vår planet med alla dess invånare, också är bäst för vår individuella hälsa. Hur kan vi förvänta oss att själva må bra om den kost vi äter bidrar till miljöförstöring och lidande för andra djur och människor? Hur skulle en kost baserad på animaliska livsmedel i längden kunna vara hållbar ur såväl etiskt som miljömässigt perspektiv?

Om vi vill förändra världen är ett av de viktigaste valen vi kan göra att gå över till en växtbaserad kost. Den animaliska kosten är en av främsta orsakerna till västvärldens vanligaste sjukdomar samtidigt som den bidrar till ett ofattbart lidande för djuren i livsmedelsindustrin och den alarmerande växthuseffekten.

Under de senaste åren har många insett allvaret, fått mer kunskap och ställt om sin kost. Fler och fler väljer att äta veganskt och vegetariskt, och enligt en undersökning som Demoskop presenterade i oktober 2015 på uppdrag av Livsmedelsföretagen är den totala andelen vegetarianer i åldersgruppen 16 till 39 år numera hela 20 procent! De senaste åren har de gröna kokböckerna blivit enormt populära och på TV tillagas allt oftare vegetariska rätter.

Dock har det saknats vetenskaplig litteratur kring den växtbaserade kosten på svenska. Många tror fortfarande att vi inte klarar oss utan animaliska livsmedel och att en vegetabilisk kost är bristfällig. Veganer och vegetarianer har inte haft tillräckligt mycket konkret fakta att luta sig mot. Vi på Soulfoods Publishing vill vara med och bidra med kunskapen om att en växtbaserad kost inte bara är näringsmässigt överlägsen den animaliska kosten: den kan till och med förebygga många kroniska sjukdomar och ge oss ett längre och friskare liv!

Med boken Kinastudien hoppas vi att ännu fler nu får upp ögonen för alla de enorma fördelarna med en växtbaserad kost och vågar ta steget mot en grönare framtid, i trygg vetskap om att en växtbaserad kost utgör själva grunden för god hälsa. Vi hoppas även att många som redan ställt om nu äntligen känner att de får ett gediget vetenskapligt material med studier att kunna hänvisa till och sprida!

 

“Alla sanningar går igenom tre stadier. Först blir de förlöjligade. Sedan blir de våldsamt motarbetade. Slutligen blir de accepterade som alldeles självklara.”

~ Arthur Schopenhauer  (1788–1860)

 

 

  1. World Watch Magazine, nov/dec 2009, Vol. 22, nr 6
]]>
http://soulfoods.se/darfor-ger-vi-ut-kinastudien/feed/ 2
Sagt om Kinastudien http://soulfoods.se/sagt-om-kinastudien/ http://soulfoods.se/sagt-om-kinastudien/#respond Tue, 22 Sep 2015 17:48:45 +0000 http://soulfoods.se/?p=1038 ”Kinastudien har fullkomligt revolutionerat vår syn på nutrition. Underhållande och lättbegripligt sammanfattar Colin Campbell den kunskap han erhållit under en 50 år lång forskarkarriär: Att en helt växtbaserad kost kan optimera vår hälsa och få sjukdomar att gå tillbaka. Ska du bara läsa en bok om kost och hälsa, låt det bli Kinastudien!”
     —David Stenholtz, specialistläkare i onkologi och ordförande i Läkare för framtiden


”Kinastudien är berättelsen om en banbrytande studie som levererar lösningarna som läkare, forskare och hälsomedvetna läsare så länge eftersökt. Den bygger på noggranna undersökningar som genomförts över många år och som besvarar vår tids viktigaste näringsrelaterade frågor: Vad orsakar cancer? Hur kan vi förlänga våra liv? Hur kan vi stoppa fetmaepidemin? Kinastudien står på en solid grund med övertygande bevis och den gör processen kort med alla modedieter. Denna välskrivna bok av en av världens mest respekterade auktoriteter på näringsområdet är en viktig vändpunkt för vår förståelse av hälsa.”
     —Neal Barnard, läkare, ordförande för Physician’s Committee for Responsible Medicine

 

”Så många böcker om kost och hälsa innehåller motstridiga råd och riktlinjer, men de flesta har en sak gemensamt: de vill sälja något. Dr. Campbell och hans son Tom har bara sanningen på sin agenda. Som framstående professor vid Cornell University kan dr. Campbell kallas för näringsforskningens Einstein. Kinastudien bygger på hårda vetenskapliga fakta, inte grova spekuleringar i form av kostflugor som Zonen, Atkins eller SugarBusters. Dr. Campbell lägger fram en hel livstids forskning på ett lättillgängligt och underhållande sätt. Läs den här boken så får du veta varför.”
     —Jeff Nelson, VD för VegSource.com

 

”Kinastudien är en väldokumenterad analys av den moderna kostens, livsstilens och medicinens felaktiga slutledningar och de snabba lösningarna som så ofta misslyckas. Lärdomarna från Kina ger oss den logiska grunden till varför en växtbaserad kost främjar hälsa och minskar risken för att drabbas av välfärdssjukdomar.”
     —Sushma Palmer, Ph.D., tidigare verkställande direktör för Food and Nutrition Board, U.S.
National Academy of Sciences

 

”Alla som intresserar sig för den rådande fetmaepidemin, sin egen hälsa och den västerländska kostens svindlande miljömässiga och sociala följder kommer att hitta kloka och praktiska lösningar i Campbells bok Kinastudien.”
     —Robert Goodland, miljörådgivare vid The World Bank Group (1978–2001)

 

”Om du vill förbättra din hälsa, välgång och prestationsförmåga bör du läsa Kinastudien omedelbart. Äntligen har vi en vetenskapligt giltig vägledning till hur mycket protein vi behöver och var vi ska få det från. Konsekvenserna av de här fynden är enorma.”
     —John Allen Mollenhauer, grundare av MyTrainer.com

 

”Colin Campbells Kinastudien är en viktig och ytterst läsvärd bok. Colin har tillsammans med sin son Tom undersökt sambandet mellan kost och sjukdomar och slutsatserna är häpnadsväckande. Kinastudien är en berättelse som måste upplevas.”
     —Robert C. Richardson, PhD, nobelpristagare, professor i fysik vid Cornell University


”Kinastudien ger livsviktig och avgörande information om kost och näring … Dr. Campbells exposé över forskningen och det medicinska etablissemanget är fascinerande läsning som kan förändra framtiden för oss alla.”
     —Joel Fuhrman, läkare, författare till Eat To Live


“Det här är en av de viktigaste böckerna om kost och näring som någonsin skrivits. Att läsa den kan rädda ditt liv.”
     —Dean Ornish, läkare och författare

 

 

 

]]>
http://soulfoods.se/sagt-om-kinastudien/feed/ 0
Behöver vi animaliska livsmedel? Vad skulle hända om alla åt växtbaserat? http://soulfoods.se/behover-vi-animaliska-livsmedel-vad-skulle-handa-om-alla-at-vaxtbaserat/ http://soulfoods.se/behover-vi-animaliska-livsmedel-vad-skulle-handa-om-alla-at-vaxtbaserat/#respond Fri, 14 Aug 2015 06:26:02 +0000 http://soulfoods.se/?p=1014 Författaren till Kinastudien Professor T. Colin Campbell svarar här, utifrån sin egen långa erfarenhet och omfattande forskning, på några av de frågor han oftast får kring hälsa och näring.

intervjubild

 

 

 

 

]]>
http://soulfoods.se/behover-vi-animaliska-livsmedel-vad-skulle-handa-om-alla-at-vaxtbaserat/feed/ 0
Välkommen på bokrelease och föredrag! ***FULLBOKAT*** http://soulfoods.se/hur-kan-vi-ata-oss-friska-bokrelease-och-foredrag-med-david-stenholtz/ http://soulfoods.se/hur-kan-vi-ata-oss-friska-bokrelease-och-foredrag-med-david-stenholtz/#respond Thu, 13 Aug 2015 09:27:23 +0000 http://soulfoods.se/?p=970

Kom och fira med oss när vi släpper den banbrytande boken Kinastudien på svenska! Boken är skriven av den framstående forskaren professor T. Colin Campbell som under 30 år genomförde världens mest omfattande näringsstudie. Läs mer om boken här.

david+logoDavid Stenholtz, specialistläkare inom onkologi och ordförande i Läkare för framtiden, har skrivit det svenska förordet till boken och kommer att berätta mer om Kinastudien och annan forskning som visar hur vi kan äta oss friska med en växtbaserad kost.

5 oktober kl 18.00, Z-salen i ABF-huset Sveavägen 41, Stockholm
FRI ENTRÉ! OBS KVÄLLEN EVENT ÄR FULLBOKAT! Vi hoppas att du ändå vill läsa Kinastudien som finns i nätbokhandeln och ta del av det fantastiska budskapet!

SPECIALPRIS PÅ BOKEN UNDER KVÄLLEN 150:-
(ord.pris ca 230 kr)

Varmt välkommen!

P.S. Om du vill vara säker på att få en plats, maila marit@soulfoods.se Bokningen är inte bindande, men kom senast 17.50 då vi annars släpper bokade platser.

 

 

 

]]>
http://soulfoods.se/hur-kan-vi-ata-oss-friska-bokrelease-och-foredrag-med-david-stenholtz/feed/ 0